MEDIA

Destination Viking Vestfold

Ønsker seg vikingturister.

Vikinginteressen blant publikum blir stadig større. Hvorfor ikke kapitalisere på dette?

 

Erik Munsterhjelm Av:

ERIK MUNSTERHJELM, TØNSBERG BLAD

PUBLISERT 03.06.2014 06:36

SIST OPPDATERT 03.06.2014 06:51

http://www.nrk.no/video/vikingveien_i_vestfold/164D12388685936B/emne/vikinghistorie/

INITIATIVTAKER: Per Klevstrand.

Foto: Anne Charlotte Schjøll

 

TØNSBERG: Nå satser en gjeng idealister på å starte et selskap som har som formål å knytte Vestfolds rike kulturarv nærmere og tettere opp mot ren turistvirksomhet.

 

– Dette er et potensial som i liten grad har vært utnyttet hittil, mener Per Klevstrand, en av gründerne i prosjektet.

I dag går stiftelsesmøte av stabelen på Slottsfjellsmuseet.

 

– Dette blir en blanding av idealisme og business. Det er ingen som har tatt et slikt initiativ tidligere. Vi satser litt tøft, hiver oss utpå, fortsetter Klevstrand.

 

Kulturformidling

Turistproduktet har fått navnet «Vikingveien i Vestfold», og er utviklet etter modell av den tyske «Eventyrveien» og det islandske «SagaTrail».

 

– Hensikten er å gjøre reiser til Vestfold attraktive og samtidig inspirere aktørene innen kulturlivet til å utvikle spennende opplevelser gjennom sommeren, både som underholdning, kulturformidling og interessant, historisk riktig mat.

 

Prosjektet har altså som hovedoppgave å utvikle turprogram i Vestfold og i Sør-Norge ellers, med fokusering på historiske opplevelser fra vikingtid og middelalder.

 

– Vi skal følge fotsporene til historiske steder, saga,- vikingmiddelalder-steder, museer, parker, utstillinger, kirker og arrangementer i Vestfold hvor områdets rike historie levendegjøres.

 

LES OGSÅ: Lager vikingfestival i Tønsberg

 

– Mye fint å vise fram

Klevstrand peker på lokale arrangementer som for eksempel Vikingmarkedet på Borre og Middelalderfestivalen i Tønsberg.

 

– Det vil være naturlig å knytte denne virksomheten opp mot nettopp slike arrangementer. Vi har mye fint å vise fram i Vestfold. Men det holder ikke. Det må også skje noe som vi kan vise fram.

 

Flere aktører

– Sentrale aktører innen reiselivet og kulturarvmiljøene i Vestfold ønsker å spille sentrale roller. Herunder The Conference Coast, Saga Oseberg, Vestfold-museene og enkelte andre kulturaktører, opplyser Per Klevstrand, som sammen, med Dag Sverre Aamodt er blant initiativtakerne og ønsker å delta i utviklingen av organisasjonen.